Μόλις Φύγαμε: Αθήνα – Άμστερνταμ με ποδήλατο

Molis_fygame_CHEAPARTHALANDRI_3

Το ντοκουμέντο ενός παράτολμου ταξιδιού με ποδήλατα, από την ομάδα «Μόλις Φύγαμε». Στην έκθεση θα παρουσιαστεί φωτογραφικό υλικό, βίντεο και σκίτσα, διάρκεια 11 – 17 Ιουνίου, 2014.


Oι «Μόλις Φύγαμε» είναι μια παρέα που τόλμησε να φλερτάρει με τις φοβίες της και με αφορμή μια παράτολμη ιδέα, αποφάσισε να ξεκινήσει από τη γωνία Αναπαύσεως και Πεντέλης στα Βριλήσσια και να βρεθεί μετά από 7 μέρες στη Θεσσαλονίκη, έχοντας ως μεταφορικό μέσο μόνο τα ποδήλατά τους.
Molis_fygame_CHEAPARTHALANDRI_1
Molis_fygame_CHEAPARTHALANDRI
Αντιαθλητικοί οι περισσότεροι, με τις μπυροκοιλιές τους, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, μαγαζάτορες, φαρμακοποιοί, ακαδημαϊκοί, άνεργοι και συνταξιούχοι, βρεθήκαν μαζί για μία εβδομάδα και ταξιδέψαν. Άλλαξε ο τρόπος που έβλεπαν τον χάρτη, μεταμορφώθηκε σε κάτι πιο φιλικό, πιο οικείο. Δεν είχε περάσει 1 μήνας από τότε που γυρίσαν απο το πρώτο τάξίδι τους στην πραγματικότητα της Αθήνας, και άλλη μια περίεργη ιδέα…Αθήνα – Πάτρα – Ανκόνα – Ρίμινι – Μπολόνια – Πάρμα – Μπρέσια – λίμνη Κόμο – Ανάβαση Άλπεων – Ερόλο – Πέρασμα St Gotthard στα 2160μ. – Μπρούνεν – κατάβαση Άλπεων – Μέλανας Δρυμός – κοιλάδα του Ρήνου – Φράημπουργκ- Στρασβούργο- Βόννη… και στο τέλος ελαφρός αριστερά για να καταλήξουν στην πόλη των ποδηλάτων, το Άμστερνταμ. Τρείς εβδομάδες πάνω στα ποδήλατα. 21 μέρες στο δρόμο. Περίπου 2000 χλμ. από τη Μεσόγειο στη Βόρεια Θάλασσα μέσω της ραχοκοκαλιάς της Γηραιάς Ηπείρου.

Η εμπειρία αυτή τους γέμισε από εικόνες και συναισθήματα. Πάνω απ’ όλα τους έκανε να αισθανθούν την Ευτυχία. Την ευτυχία που έρχεται με τον πιο απλό τρόπο. Με μια βόλτα με ένα ποδήλατο. Την πληρότητα που μπορεί να σου προσφέρει η αίσθηση του ποδηλάτου. Το να ταξιδεύεις και να ζεις το Παρόν.
Molis_fygame_CHEAPARTHALANDRI_4
Αυτή λοιπόν την Ευτυχία θέλουν να μοιραστούν μέσω της έκθεσης, με φίλους, τις οικογένειες τους, τους διαδικτυακούς επισκέπτες στο blog τους αλλά και με τις νέες γνωριμίες που πραγματοποιήσσαν μέσα από αυτή τους την εμπειρία. Παρά τη δύσκολη περίοδο που περνάμε σε ατομικό ή συλλογικό επίπεδο, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι σε αυτόν τον τόπο που χαμογελούν και καταφέρνουν να περνάνε όμορφα!

Επιμέλεια έκθεσης: Μαίρη Ρουσιώτη

Περισσότερες πληροφορίες
http://molisfygame.wordpress.com
https://www.facebook.com/molisfygame

facebook event
Μόλις Φύγαμε: Αθήνα – Άμστερνταμ με ποδήλατο

CHEAPART.HALANDRI
Στρατάρχου Παπάγου 13
152 34 Χαλάνδρι

210 683 3620
office@cheapart.gr
http://www.cheaparthalandri.wordpress.com
http://www.cheapart.gr
www.facebook.com/cheapart.halandri
twitter.com/cheapartathens

Leave a comment