Παρουσίαση του βιβλίου “Η Φάρμα του Διαδικτύου” και ενημέρωση για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου @CHEAPART.HALANDRI

SAFERINTERNET_CHEAPARTHALANDRI copy 2

Την Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014 στις 19.00 @ CHEAPART.HALANDRI οι συγγραφείς Δρ. Βερόνικα Σαμαρά (Συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου & Επικεφαλής της Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr) και Γιώργος Κορμάς – (Υπεύθυνος Γραμμής Βοηθείας «ΥποΣΤΗΡΙΖΩ» του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου / Επιστημονικός Συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών) θα μας παρουσιάσουν το βιβλίο τους «Η Φάρμα του Διαδικτύου» και θα δώσουν απλές, πρακτικές συμβουλές για την ορθή πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

http://www.saferinternet.gr/

«Γιατί όταν είμαστε στο Διαδίκτυο πρέπει να χρησιμοποιούμε τη λογική μας και να εμπιστευόμαστε το ένστικτό μας!»

Θα θέλατε τα παιδιά σας να είναι προσεχτικά με τους αγνώστους στο Διαδίκτυο; Να προστατεύουν τα προσωπικά τους δεδομένα και να σέβονται την ιδιωτική ζωή τρίτων; Να αναπτύξουν από νωρίς την κριτική σκέψη γύρω από την αξιοπιστία των διαδικτυακών πληροφοριών και να ξέρουν πώς θα αντιμετωπίσουν περιστατικά παρενόχλησης ή γελοιοποίησης στο Διαδίκτυο;
Έχουμε τη τιμή να σας παρουσιάσουμε το πρώτο μας παιδικό βιβλίο
«Η Φάρμα του Διαδικτύου». Απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού, με στόχο να τα μυήσει στους βασικούς κανόνες χρήσης του Διαδικτύου από μικρή ηλικία.
Μέσα από πέντε χαρούμενες ιστορίες που διαδραματίζονται σε μια φάρμα ζώων, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα εξής σημαντικά θέματα σε σχέση με την πλοήγηση στους διαδικτυακούς κόσμους:

– αποφυγή επικοινωνίας με αγνώστους,
– προστασία προσωπικών δεδομένων,
– ανάπτυξη της κριτικής σκέψης γύρω από την αξιοπιστία των διαδικτυακών πληροφοριών,
– σεβασμός στην ιδιωτική ζωή τρίτων,
– παρενόχληση και γελοιοποίηση στο Διαδίκτυο,
– ηθική και υπεύθυνη χρήση του Διαδικτύου.

Οι ήρωες της φάρμας είναι δύο παιδιά, ο Νικόλας και η Νίκη, που μαζί με τον σκύλο τους τον Ηρακλή, είναι οι προστάτες της φάρμας. Ως σύμμαχό τους έχουν τη Βάγια την κουκουβάγια, σοφή σύμβουλο και οδηγό. Τα παιδιά αναλαμβάνουν τον ρόλο των γονέων, ο Ηρακλής τον ρόλο του έμπιστου φίλου της οικογένειας που γνωρίζει τι είναι πρέπον και τι όχι στο Διαδίκτυο, προστατεύοντας έτσι, όποτε χρειαστεί, τους ανήλικους χρήστες, η δε σοφή κουκουβάγια αναλαμβάνει τον ρόλο του εκπαιδευτικού που μπορεί να οδηγήσει με το δικό του τρόπο τα παιδιά στην πρόσληψη της σωστής γνώσης και στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης.
Το βιβλίο απευθύνεται όμως και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, προτρέποντάς τους να διαβάσουν τις ιστορίες αυτές μαζί με τα παιδιά, και να συζητήσουν στη συνέχεια για τα ζητήματα που αναδεικνύονται. Έτσι, θα αφυπνίσουν τη σκέψη τους και θα οξύνουν την ικανότητά τους να αναγνωρίζουν αντίστοιχα ζητήματα στις δικές τους διαδικτυακές αναζητήσεις, τώρα και στο μέλλον. Σε αυτό βοηθάει η ενότητα «Για να δούμε τι μάθαμε από την ιστορία μας» στο τέλος κάθε ιστορίας.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι δύο συγγραφείς, και οι οποίοι θα δώσουν απλές, πρακτικές συμβουλές για την ορθή πλοήγηση στο Διαδίκτυο, αναδεικνύοντας πώς εμείς, οι χρήστες –μικροί και μεγάλοι– μπορούμε να χρησιμοποιούμε το Διαδίκτυο με σύνεση και με ασφάλεια.

Οι συγγραφείς:
Δρ. Βερόνικα Σαμαρά – Συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου
& Επικεφαλής της Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr
Γιώργος Κορμάς – Υπεύθυνος Γραμμής Βοηθείας «ΥποΣΤΗΡΙΖΩ»
του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου / Επιστημονικός Συνεργάτης
της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s